جاذبه های گردشگری کرمانشاه

جاذبه های گردشگری کرمانشاه:

کرمانشاه یکی از کهن ترین شهرهای ایران است. در دوران باستان نامهایی چون الیپی، کانبادین و قرمسین به آن گفته می شد و بعدها نام کرمانشاهان و کرمانشاه به خود گرفته است. کلمه ی  کرمانشاه نخستین بار در حدود سال ۲۷۹ ه.ق توسط بان فقیه همدانی در کتاب «مختصرالبلدان» به کار رفته است.

ایل های بزرگ کرد ایران از جمله ایل کلهر، ایل زنگنه، و ایل گوران، ایل سنجابی و ایل قلخانی در استان کرمانشاه زندگی می کنند.

 

 راه های دسترسی به استان کرمانشاه  :

یکی از راه های دسترسی به استان کرمانشاه بزرگراه همدان به کرمانشاه است. بیشتر گردشگران از این مسیر وارد استان کرمانشاه می شوند.

 

استان کرمانشاه یکی از پرجاذبه ترین مناطق ایران :

جای جای این استان دارای آثار با ارزش طبیعی، تاریخی و معنوی است. در هر یک از شهر های اسلام آباد غرب (شاه آباد)، بیستون، پاوه، تازه آباد، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، روانسر، سرپل ذهاب، سنقر، صحنه، قصرشیرین، کرمانشاه، کرند غرب، کنگاور، گیلانغرب و هرسین می توان آثاری از پیشینیان یا اثری طبیعی را مشاهده کرد.

 

برای دیدن فیلم کوتاه دیدنی های کرمانشاه به این صفحه بروید.

زبان و گویش مردمان کرمانشاه :

زبان بییشتر مردم این استان کردی است که با لهجه ها و گویش های مختلف از جمله کلهری، گورانی، اورامی، جاقی و لکی سخن می گویند. زبان مردم شهرستان سنقر ترکی سنقری است که با سایر گویش وران آذری و ترکی در کشور متفاوت است. در شهر کرمانشاه فارسی کرمانشاهی که گفته می شود بیش از ۷۰۰ سال پیشینیه دارد، متداول است و بخش بزرگی از مردم شهر کرمانشاه به این گونه از زبان فارسی سخن می گویند.

در استان کرمانشاه حدود ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی شده که تنها حدود ۷۰۰ اثر آن به ثبت آثار ملی رسیده است و البته بیستون به ثبت اثر جهانی رسیده است.

در ادامه چند جاذبه گردشگری این استان بیان می گردد :

 

محوطه بیستون :

محوطه باستانی بیستون تنها مجموعه و اثر از استان کرمانشاه است که در فهرست جهانی به ثبت رسیده است. از کوه بیستون در متون تاریخی با نام های بغستان، بهستان و بهستون نیز یادشده است.

 

محوطه تاریخی بیستون - کرمانشاه - ایران نما

 

مجموعه بیستون دارای آثار کم نظیری است. نقشهای برجسته و کتبیه داریوش از آن جمله است. این نقش های برجسته مربوط به دوره هخامنشی است، همراه سنگ نگاره داریوش اول کتیبه ای وجود دارد که یکی از آثار ادبی دوره تاریخی آن به شمار می رود.

 

مجسمه هرکول :

در محوطه تاریخی بیستون نقش برجسته دیگری وجود دارد و به مجسمه هرکول معروف است. این اثر در سال ۱۳۳۷ در زمان احداث جاده همدان کرمانشاه شناسایی شد و مربوط به دوره اشکانیان است.     

 

مجسمه هرکول - کرمانشاه - ایران نما

 

  در این اثر، مرد نیرومندی لم داده و نشسته و به آرنج چپش تکیه کرده است و پیاله ای به دست گرفته است. در پشت این مجسمه نیز سنگ نگاره هایی وجود دارد که تکمیل کننده آن بوده و زیبایی کار را بیشتر نموده است.

 

طاق بستان مجموعه ای از سنگ نگاره های دوره ساسانی:

طاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ نگاره‌ها و نوشته های دوره ساسانی  است. مجموعه تاریخی طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام واقع شده است. در این محوطه آثاری از دوره ساسانی از جمله سنگ نگاره اردشیر ساسانی، دو ایوان سنگی و آثاری از دوره قاجار برجای مانده است.

 

طاق بستان در کرمانشاه- ایران نما

 

معبد آناهیتا:

در گردش استان کرمانشاه، می توان  در شهر کنگاور توقف و از محوطه معبد آناهیتا بازدید کرد. بنای این معبد در مرکز شهر کنگاور است. برخی این بنا را معبد آناهیتا الهه یا ایزد بانوی آب دانسته اند. برخی دیگر هم آن را کاخی نیمه تمام از دوران ساسانی می دانند به هر حال آن یکی از جاذبه های زیبایی استان کرمانشاه است.

معبد آناهیتا - کرمانشاه - ایران نما

 

سوغات کرمانشاه :

معروف ترین سوغاتی که از کرمانشاه می توان خرید، نان برنجی و نان خرمایی است. هرچند این شیرینی ها در همه جای کرمانشاه وجود دارد اما مرغوب ترین نان برنجی و نان خرمایی را در بازار سنتی کرمانشاه می توان تهیه نمود.

نان برنجی- سوغات - کرمانشاه - ایران نما

نان برنجی و نان خرمایی سوغات های معروف کرمانشاه

 

علاوه بر نان برنجی و نان خرمایی، کاک، روغن کرمانشاهی، سقز کردی و تخمه سنقری نیز هستند که در شهرهای دیگر ایران به عنوان سوغات کرمانشاه، زبانزد است.

 

غذاهای کرمانشاه :

استان کرمانشاه آنقدر تنوع غذایی دارد. که می توان گفت از نظر تنوع غذایی می تواند با استان های شمالی کشور رقابت کند.

دنده کباب کرمانشاه، خورشت خلال بادام کرمانشاهی، آش عباسعلی، آش دوغ، آش ترخینه (دوینه)، سیب پلو، شامی کرمانشاهی و ده ها نوع غذای دیگر را می توان نام برد که تحسین هر انسان صاحب ذوقی را بر می انگیزد. به خصوص وقتی از روغن کرمانشاهی در پخت آن استفاده می شود.

 

دنده کباب- غذای محلی- کرمانشاه - ایران نما

دنده کباب غذای محلی کرمانشاه

 

برای دیدن فیلم کوتاه گردشگری کرمانشاه به این صفحه بروید.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *