اجرای سقف کوبیاکس (راهنمای قدم به قدم با نکات اجرایی)

اجرای سقف کوبیاکس (راهنمای قدم به قدم با نکات اجرایی)

 

اجرای سقف کوبیاکس اگرچه به سادگی تیرچه و بلوک معمولی نیست، اما ویژگی‌های منحصر به فرد آن باعث شده است که شرکتهای مربوطه مهارت آن را کسب کنند و بسیاری از مهندسین به استفاده از آن راغب باشند. در طراحی و اجرای این سقف از میلگرد و گوی‌های توخالی به عنوان مواد اولیه اصلی استفاده می‌شود.

شروع کار اجرای این سقف، با قرار دادن میلگردهای زیرین و استفاده از شمع برای نگه داشتن آنها انجام می‌شود. این میلگردها به صورت دو محوره و در دو محور افقی و عمودی قرار داده می‌شود. در مرحله بعد گوی‌های توخالی در کنار یکدیگر و به صورت استاندارد (مطابق آنچه در شکل نشان داده شده است) بر روی این لایه چیده شده و در نهایت بر روی آنها یک ردیف دیگر میلگرد (با عنوان مش فوقانی ) چیده می‌شود.

 

سقف کوبیاکس ۱- ایران نما

 

این سقف باعث می‌شود که حجم وسیعی از فضای سقف تو خالی باقی بماند و به طور قابل ملاحظه ای وزن سازه کاهش یابد. آخرین مرحله شامل بتن ریزی سقف می‌شود که تمام فضای روی این گوی‌ها از بتن پوشش داده می‌شود. نحوه چیدن میلگردها و گوی‌های توخالی باید به صورتی باشد که بار نهایی سقف بر روی دو محور سوار شده و به سازه باربر انتقال یابد.

 

جهت معرفی مشخصات سقف کوبیاکس و مزایا و معایب آن به این صفحه مراجعه کنید.

 

اجرای سقف کوبیاکس :

 

  1. قالببندی سقفها:

برای قالب بندی این نوع سقفها  بسته به ارتفاع طبقات و ضخامت سقف ها ازمصالح قالب بندی مختلفی استفاده میگردد.  از جمله جکهای T شکل برای ارتفاع های کم و مساحت کم کاربرد دارد  و داربست مدوالر در ارتفاع طبقات زیاد و مساحتهای بالا به کا رمی رود.

 

 – آرماتور بندی سفره پایینی

  • کار گذاشتن کیج ماژول

 

مطابق استانداردهای شرکت، گوی های کوبیاکس، در جای خود قرار گرفته و چیده می شوند.

 

  • آرماتور بندی مش بالایی (سفره فوقانی)

 

 

موارد و چالشهای اجرایی در سقفهای کوبیاکس:

در اجرای سقفهای کوبیاکس باید موارد زیر را مورد لحاظ قرار داد تا کیفیت سقف حفظ گردد:

  • قطع بتن
  • پایه های اطمینان
  • نحوه بتن ریزی
  • کنترل محیط های پانچ
  • اسلامپ بتن ریزی

 

قطع بتن در اجرای سقف کوبیاکس:

در فرایند اجرایی در مساحتهای بزرگ بتن ریزی و  بسته به امکانات کارگاهی از لحاظ وسایل قالب بندی و غیره امکان قطع بتن در سقف ها وجود دارد. با توجه به آیین نامه قطع بتن مقاطع در یک سوم (۳/۱) میانی باید اتفاق بیافتد. در سقفهای کوبیاکس نیز این مورد حتما مورد توجه قرار می گیرد. لحاظ کردن این مورد همراه با شرایط اجرایی خاص کوبیاکس مساله مهمی است. برای قطع بتن، آن را به صورت منظم و موازی با کوبیاکس ها در دو جهت انجام می دهند . کلا آیتمهای زیر را در این مورد باید در نظر داشت.

 

  • قطع بتن به صورت امتداد منظم

قطع منظم بتن سقف کوبیاکس - ایران نما

 

رعایت راستای موازی کوبیاکس ها در دوجهت      (از شابلونها مانند شابلونهای چوبی می توان کمک گرفت)

 

سقف کوبیاکس ۹- ایران نما

 

میلگرد دوخت :جهت تامین پیوستگی و جبران ضعف برش در جهت اطمینان از میلگرد دوخت در محل قطع بتن دال مجوف استفاده میگردد.

 

پایه های اطمینان :

طبق ضوابط پیشنهادی شرکت کوبیاکس در هنگام بتن ریزی ۲ طبقه زیری بایستی پایه های اطمینان به صورت عمودی زیر هم قرار بگیرند تا فرآیند بارگذاری به طبقات پایین تر انتقال پیدا کند .به لحاظ اجرایی در زیر  لبه های آزاد در طبقه ها بایستی پایه های اطمینان اجراگردد.

 

پایه های اطمینان عمودی سقفهای زیرین سقف کوبیاکس - ایران نما

نحوه بتن ریزی در اجرای سقف کوبیاکس:

جهت بتن ریزی این سقف طبق استاندارد شرکت cobiax بایستی بتن در دو مرحله و پشت سر هم ریخته شود که مرحله اول تا حدود نیمی از گوی پلاستیکی را در بربگیرد تا امکان ویبره کامل میسر شده و و از عدم وجود حفره در زیر گوی پلاستیکی اطمینان حاصل شود و هم اینکه از شناوری گوی پالستیکی تا مرحله گیرش اولیه بتن جلوگیری نماید. اما به دلیل محدویت های کارگاهی( مانند مساحت سقف در ابعاد وسیع و نبود پمپ دکلی) بتن ریزی عموماً با پمپ زمینی انجام میگردد که عملاً امکان لوله کشی و انتقال لوله ها وجود ندارد یا به سختی مقدور میباشد بنابراین جهت کنترل کیج کوبیاکس هم به مش پایینی بسته می شود هم اینکه مش بالایی به همراه تقویتی سقف بوسیله سیم نجاری به هم بسته میشوند که فواصل مهار آنها بنابر محدوده سقف و ارتفاع سقف متفاوت میباشد.

 

سقف کوبیاکس ۴- ایران نما

 

کنترل محدوده پانچ :

کنترل محیط پانچ در محدوده سقف بخصوص در محل اتصال اعضاء افقی)دال سقف( به اعضاء قائم )ستون و دیوار ( محدوده برش گیر یا پانچ اجرا میگردد که بسته به طراحی سایزو میزان آرماتور مصرفی تعیین میگردد مورد بسیار مهم در مورد محدوده پانچ فیکسبودن ارماتور های برشی در این ناحیه می باشد و طولی که بایستی آرماتوربرشی در آن اجرا گردد. میلگردهای برشی دقیقا باید مطابق نقشه و نظر طراح انجام شود.

 

سقف کوبیاکس - ایران نما

کنترل محدوده پانچ (مطابق با نظر طراح)

اسلامپ بتن ریزی:

به توجه به شبکه فولادی خود کیج ماژول های کوبیاکس و کنترل ارتفاع شبکه پایینی سقف و کنترل حداقل کاور پایینی سقف باز هم به دلایل اجرایی در زمان بتن ریزی )تعدد نفرات و وسایل بتن ریزی ( امکان کم شدن کاور پایین در سقف وجود دارد که بعد از بازکردن قالب سقف به صورت کرمو شد نمایان میگردد.  برای جلوگیری از چنین وضعیتی رساندن اسلامپ بتن به ۱۶ الی ۱۹ با رعایت حداقل استاندارد نسبت آب به سیمان و استفاده از روان کننده و ابر روان کننده در مواقع خاص نتایج بهتری نشان میدهد که نتیجه آن یک سقف صاف و بدون خلل و فرج میباشد که علاوه بر زیبایی ظاهری، از هزینه های ترمیم می کاهد.

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *