مدیریت و هدایت پروژه (با بیان تفاوت ریاست و هدایتگر)

مدیریت و هدایت پروژه (با بیان تفاوت ریاست و  هدایتگر)

برای مدیریت موفق هر پروژه و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده برای پروژه، سازمان‌ نیاز به مدیران و کارشناسان با شایستگی‌هایی همچون توان بالا در رهبری،‌ مدیریت تیم پروژه، مدیریت پیمانکاران و کارفرما، همکاری، قدرت گزارش‌گیری و گزارش‌دهی دارند. (هدایت پروژه)

 

تفاوت ریاست و هدایت پروژه - ایران نما

تفاوت ریاست و هدایت پروژه

   مفهوم مدیریت و هدایت پروژه:

طیف وسیعی از مفهوم مدیریت پروژه در مراجع ارائه شده است.

بر اساس :PMBOK

مدیریت پروژه، کاربرد دانش، مهارت ها، ابزار و فناوری ها در فعالیت های پروژه است تا نیازهای پروژه تأمین شود. مدیریت پروژه با به کارگیری و ائتلاف روندهای مدیریت پروژه شامل آغاز کردن، برنامه ریزی، اجرا، پایش، کنترل و بستن پروژه انجام می شود.

 

بر اساس انجمن مدیران پروژه انگلستان:

برنامه ریزی، سازماندهی، پایش و کنترل کردن تمام جنبه های پروژه و ایجاد انگیزه در تمام کارکنان برای کسب اهداف پروژه با ایمنی و درمحدوده معیارهای مدت، هزینه و عملکرد  را مدیریت و هدایت پروژه می نامند.

مدیر و رهبر دو بعد از یک وجود هستند که می توانند مکمل هم باشند و سازمان و کارمندانش را هر دو به سر منزل مقصود برساند.

  • مدیر اهداف پروژه را معین می کند و نقش کنترلی دارد اما بعد رهبر، با اثر گذاری که روی کارمندان دارد و با سنجیدن تمامی جوانب راه، مسیر موفقیت را به خوبی طی خواهد کرد. هیچ وقت بدون سنجیدن و گفتگو با دیگران تصمیمی نمی گیرد رهبر موفق، تصمیمات را با توجه به منافع تمامی ذیتفعان می سنجد .

 

(۵ سبک هدایتگری پروژه)

    خصوصیات رهبرو هدایت گر سازمانی :

  • اعتماد: یکی از مهمترین و با اهمیت ترین بخشهای یک هدایت گر، ایجاد اعتماد در واقعیت است.
  • درک سازمانی: توانایی در شناسایی سطح مؤثری کارکنان دارد مدام با آنها در ارتباط است توانایی ها و نیازهایشان را می سنجد و با توجه به نیاز سازمان آنها را در سمت مناسب قرار می دهد و با توجه به نیازهایشان برایشان انگیزه می آفریند و آنها را به سمت حداکثر بهره وری هدایت می نماید تا هم کارکنان و هم سازمان با هم در جهت رشد و موفقیت گام بردارند.
  • تاثیر به جای کنترل: مدیریت بر هدف تمرکز دارد، در حالی که رهبری با تأثیر بر کارکنان کل سازمان را با خود همراه می کند تا همگی در مسیر موفقیت گام بردارند.

هدایت کردن تیم سازمانی - ایران نما

 

  • بهبود: مدیران می توانند مسیر را تأمین کنند، اما نمی توانند تغییر بدهند. در حالی که یکی از ویژگی های یک رهبر و هدایت گر انعطاف پذیری با توجه به شرایط است.
  • اعتقاد به تفکر جمعی : بیشتر از دیگران می بینند و همواره با روشهای مختلف از متخصصین و کارکنان خود همفکری می خواهد. تا بتواند در زمان مناسب بهترین تصمیم را بگیرد.
  • همراه بودن : همواره خود را جزئی از سازمان خود و همراه و کنار کارکنانش می بیند.
  • گوش دادن: قبل از اقدام و تصمیم گیری، خوب گوش میدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *